AJİBA ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Seri ilanlar için arama yapabilirsiniz..

Unlar

Kurabiyelik, keklik, pastalık, çöreklik, pogaçalık, böreklik un çeşitleri ile ve kurabiye, kek, pasta, çörek, poğaça, börek için hangi unlar kullanılmalı ve unlar hakkında bilgiler sayfamızda paylaşılmıştır.

Kurabiyeler, kekler, pastalar, çörekler, poğaçalar ve börekler için unlar ve un randımanları hakkında bilgileri, kırma unlar hakkında bilgileri, irmik ve nişasta ununun özelliklerini alttaki yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Buğday öğütüldüğü zaman kepeğinin buğdaydan ayrılış derecesine randıman denilmektedir. Un randımanı ne kadar düşük olursa unun kuvvet derecesi o kadar yüksek olur. Örnek olarak baklava ve böreklik unlar için en uygun olan unlar, 60 randımanlık unlardır. 74, 76 randımanlık unlar ise francalalık unlar’dır. 80 randımanlık unlar ise ekmek yapımı için kullanılan unlardır.

Kırma unlar : Sert Trakya ve Çorum buğdayı ile imal edilen kalın unlardır. Kurabiye, kadayıf, erişte ve mantı, revani yapımında tercih edilen ve çok da güzel lezzet veren unlar’dır..

İrmikler : Sert ve sarı buğdaydan imal edilip makarna yapımında, helva yapımında, çorba’da, kendi ismini taşıyan pek çok suflelerin yapımında ve irmik yemeklerinde kullanılmaktadır.

Nişastalar : Buğday nişastası ve mısır nişastası olarak iki kısma ayrılmaktadır.

Buğday nişastası : Buğday unu olarak bilinmekte olan buğday nişastaları özellikle baklava yapımında kullanılmaktadır. Baklavalık un olarak buğday nişastası en çok tercih edilenidir.. Sebebi ise rutubetli olması ve hamuru kurutmamasıdır. Memleketimizde buğday nişastası atalarımızdan kalma eski usuller ile imal edilmektedir.

Mısır nişastası : Mısır unu olarak bilinen mısır nişastaları memleketimizde modern şekilde imal edilmektedir. Pastaneler şeker yaparken, muhallebiciler sütlü tatlılar imal ederken mutfaklarda koyulaştırmak için kullanmaktadır.

Sitemizde paylaşılan lezzet sırları ve ipuçları için yemek kitabı sayfamızı inceleyin. Ayrıca Facebook sayfamızı da takip etmenizi öneririz.